กินเที่ยวแบบฉบับ GooLoo ChiangMai ท่องเที่ยวเชียงใหม่ ไม่รู้ไปไหน เกมส์ออนไลน์ เกมส์คาเฟ่ Game Flash Game Online บ้านทรงไทย ใกล้แม่น้ำปิง บ้านไม้ทรงไทย เชียงใหม่ บรรยากาศดี
----------------------------------------
ประกาศโฆษณา ประชาสัมพันธ์  เชียงใหม่และประเทศไทย [สมัครสมาชิกก่อนโพส]
----------------------------------------
หน้า: [1] 2   ลงล่าง
พิมพ์
ผู้เขียน หัวข้อ: ซื้อบ้านมือสอง อย่างไรให้คุ้ม  (อ่าน 13367 ครั้ง)
admin
Administrator
Sr. Member
*****
ออฟไลน์ ออฟไลน์

กระทู้: 1673
« เมื่อ: มีนาคม 03, 2008, 10:44:12 AM »ขึ้นชื่อว่า "มือสอง" ก็คือ ของที่ผ่านการใช้งานมาแล้ว ผ่านมือคนอื่นมาแล้ว เพราะฉะนั้นอย่าคาดหวังว่า "อะไรๆ" จะเป็นอย่างที่หวัง แต่สำหรับ "บ้านมือสอง" กลับเป็นอีกทางเลือกที่ดีสำหรับคนที่ฝันอยากจะมี "บ้าน" เป็นของตัวเองสักหลัง โดยเฉพาะคนที่มีกำลังซื้อจำกัด แต่ต้องการอยู่ในทำเลที่คนซื้อบ้านใหม่ต้องอิจฉา
        เพราะ "บ้านมือสอง" กระจายอยู่ตามพื้นที่ต่างๆบางพื้นที่ลูกค้าไม่มีโอกาสที่จะเห็นบ้าน ขณะที่ราคาบ้านมือสองถูกกว่าบ้านใหม่ เพราะผู้ขายส่วนใหญ่จะถูกกดดันเป็นพิเศษและรุนแรง เช่น กำลังจะถูกฟ้องบังคับจำนองหรือต้องการย้ายที่อยู่ใหม่
       แต่ก่อนจะตัดสินใจเลือกจะต้องตรวจสอบอย่างละเอียดและพิถีพิถันสักหน่อย และต้องท่องคาถา "ตาดีได้ ตาร้ายเสีย" ไว้ให้ขึ้นใจ ถ้าเลือกอย่างดี จะได้บ้านคุณภาพดีราคาสมเหตุสมผล แต่ถ้าไม่รอบคอบพอ อาจจะต้องมานั่งน้ำตาตกในภายหลัง ช่องทางมองหาบ้านมือสองที่ได้รับความนิยมในปัจจุบันมีอยู่ 4 แหล่งใหญ่ๆ ที่จะมีข้อดี ข้อเสีย และข้อควรระวังแตกต่างกันไปคือ


 1. การซื้อกับเจ้าของโดยตรง 

       การซื้อกับเจ้าของโดยตรง ดูจะเป็นวิธีดั้งเดิมและง่ายที่สุดในการเจรจาซื้อขาย โดยเฉพาะการต่อรองราคา ทั้งยังมั่นใจไดว่า ผู้ซื้อจะได้เข้าพักอาศัยโดยไม่ต้อง "อาศัยอำนาจศาล" เพื่อขับไล่เจ้าของเดิม แต่อย่างน้อยผู้
ซื้อควรตรวจสอบให้แน่ใจก่อนว่า ความเต็มจขายของเจ้าของเดิมจะไม่ได้มาจากปัญหาที่เกิดจากตัวบ้านจนต้องยอมขาย

       นิติกรรมสัญญา เป็นสิ่งที่ต้องระมัดระวังมากที่สุด เพราะทั้งสองฝ่ายจะต้องดำเนินการเรื่องสัญญาเองทั้งหมด ซึ่งในบางกรณีหากไม่มีการตรวจสอบอย่างรอบคอบ ก็อาจจะกลายเป็นปัญหาใหญ่ได้ในอนาคต โดยอาจขอความช่วยเหลือจากผู้เชี่ยวชาญจะสะดวกและสบายใจมากขึ้นทั้งยังต้องตกลงค่าใช้จ่ายที่จะเกิดขึ้นในแต่ละขั้นตอนอย่างชัดเจนว่า ใครจะเป็นคนจ่ายในส่วนไหน อย่างไรบ้าง และหากผู้ขายต้องการให้ผู้ซื้อออกค่าใช้จ่ายส่วนใหญ่ ผู้ซื้ออาจขอลดราคาบ้านลงได้อีก

2. การซื้อผ่านนายหน้า 

       การซื้อผ่านนายหน้า นอกจากมีบ้านให้เลือกจำนวนมาก แบ่งแยกตามพื้นที่ ราคา ไว้ได้ตรงใจผู้ซื้อ ทำให้ไม่ต้องเสียเวลามากนัก และเชื่อได้ระดับหนึ่งว่า บ้านมือสองที่อยู่ในมือของบริษัทเหล่านี้จะได้รับการคัดสรรและกรองมาระดับหนึ่งแล้ว และ "ตัวแทน" จะเป็นคนดำเนินเรื่องเกือบทุกอย่างให้ ตั้งแต่พาไปดูบ้านที่เลือกไว้ เจรจาราคา จัดการสัญญา เงินกู้ธนาคาร แต่ต้องมีค่านายหน้า ประมาณ 3% ของ ราคาขาย ซึ่งปกติผู้ขายจะเป็นคนจ่าย แต่ในขั้นตอนการทำสัญญาต้องตรวจสอบให้แน่ใจว่า เรากำลังทำสัญญาแลวางเงินมัดจำกับ "เจ้าของบ้านตัวจริง" หรือไม่ เพราะฉะนั้นอย่าลืมขอดูบัตรประชาชนและชื่อหลังโฉนดก่อนจะตกลงปลงใจ

3. สินทรัพย์รอการขายของสถาบันการเงิน 

       สินทรัพย์รอการขายของสถาบันการเงิน เป็นอีกแหล่งหนึ่งที่ได้รับความนิยมมากขึ้นเรื่อยๆ เพราะนอกจากจะมีบ้านให้เลือกจำนวนมากและราคาต่ำกว่าราคาตลาดแล้ว การขอสินเชื่อยังจะสะดวกและดอกเบี้ยอาจต่ำกว่าการซื้อบ้านจากแหล่งอื่นๆ เนื่องจากธนาคารเจ้าของทรัพย์สินจะให้สินเชื่อเอง และบางแห่งจะยกเว้นค่าธรรมเนียมหรืออำนวยความสะดวกอื่นๆ แต่ต้องยอมรับว่า บ้านมือสอง ที่อยู่ในมือสถาบันการเงินบางหลังอาจจะชำรุดทรุดโทรมกว่าบ้านในมือของบริษัทนายหน้าหรือบ้านที่เจ้าของขายเอง

       เพราะฉะนั้นเพื่อให้แน่ใจว่า นอกจากจะได้ดอกเบี้ยพิเศษแล้วจะไม่มีลูกบ้านคนพิเศษมาอยู่ในชายคาเดียวกัน ก็ต้องตรวจสอบให้มั่นใจว่าไม่มีใครยังอยู่ในบ้านหลังนั้น หรือถ้ายังมีคนอยู่ควรให้ธนาคารจัดการให้เรียบร้อยก่อนที่จะตกมาถึงมือเรา และถ้าให้มั่นใจที่สุดจะต้องให้ธนาคารมีชื่อเป็นเจ้าของโฉนดให้เรียบร้อยเสียก่อน จะได้ไม่ต้องเสียเวลา "ฟ้องขับไล่" ในภายหลัง

4. ประมูลจากกรมบังคับคดี 

       ประมูลจากกรมบังคับคดี มีขั้นตอนและกระบวนการมาก แต่จะมีราคาเป็นตัวจูงใจ เพราะราคาเริ่มต้นจากการประมูลนี้อาจต่ำกว่าราคาตลาดได้ถึง 50% แต่ก่อนที่จะเข้าร่วมประมูลจะต้องไปดูบ้านและประเมินราคาที่พร้อมจะสู้ไว้ล่วงหน้า จะได้ไม่ถูก "ใคร" กระตุ้นให้สู้ราคาจนเกินกำลังเงินและเกินมูลค่าบ้าน และที่ต้องระวังที่สุด คือ การฟ้องขับไล่ แม้ว่าจะอาศัยอำนาจศาลให้ผู้บุกรุกออกจากบ้านได้ทันที แต่ก็ไม่รู้ว่า จะใช้เวลานานแค่ไหนที่ "ผู้บุกรุก" จะยอมออกจากบ้านไปและอีกเรื่องที่มองข้ามไม่ได้ คือ "การฟ้องคัดค้านราคา" ซึ่งตามกระบวนการทางกฎหมายจะให้สิทธิลูกหนี้คัดค้านราคาได้ครั้งหนึ่ง

       ในกรณีที่เป็นการประมูลของเอกชน ก่อนเข้าร่วมประมูลยังต้องตรวจสอบให้แน่ใจว่า ผู้ประมูลเป็น "เจ้าของทรัพย์" หรือมีสิทธิขายทรัพย์ ฉะนั้น เพื่อให้ได้ของดี ราคาถูก ก็คงต้องยอมเหนื่อยกว่าปกติ

        แต่ไม่ว่าจะพบบ้านในดวงใจจากแหล่งใดก็ตาม ก่อนที่จะตัดสินใจเป็นเจ้าของบ้านสักหลัง จะต้องถามตัวเองและครอบครัวก่อนว่า ต้องการจะอยู่ "บริเวณ" ไหน ซึ่งเราสามารถหาบ้านในใจกลางเมืองหรือในบริเวณที่ต้องการได้ในราคาที่ไม่สูงเกินไป เมื่อเลือกบริเวณที่ต้องการได้แล้ว สิ่งต่อไปคือ "ทำเลที่ตั้งและสภาพแวดล้อม" ที่ต้องระวังคือ "แนวเวนคืน" เพราะเจ้าของเดิมอาจยอมขายราคาถูก เพราะไปรู้มาว่า บริเวณนั้นจะถูกเวนคืน เพื่อการป้องกันต้องตรวจสอบไปที่ หน่วยงานที่เกี่ยวข้อง เช่น กรมโยธาธิการ การทางพิเศษแห่งประเทศไทย สำนักงานเขตหรือกรมที่ดิน และเพื่อนบ้าน--------------------------------------------------------------------------------


       สิ่งสำคัญที่สุดสำหรับขั้นตอนการเลือกบ้านมือสอง คือ "สภาพบ้าน" เพราะมีการอยู่อาศัยมาแล้ว ทำให้สภาพบ้านอาจเสื่อมโทรมไปบ้าง โดยเฉพาะบ้านที่ผ่านกระบวนการบังคับคดีที่ใช้เวลานาน แต่ที่สำคัญกว่านั้นคือ "โครงสร้าง" จะยังแข็งแรงอยู่หรือไม่เพราะหากมีการต่อเติมที่ไม่ถูกต้องตามหลักวิชาการอาจสร้างปัญหาได้ในอนาคต

       ดังนั้น หากคุณไม่ใช่ผู้เชี่ยวชาญก็ควรจะหาผู้ที่มีความรู้ด้านนี้ไปช่วยเลือกบ้านด้วย เพื่อตรวจสอบความมั่นคงแข็งแรงและใช้ในการประเมินราคาบ้าน และที่สำคัญคือ สาธารณูปโภคพื้นฐานภายในบ้าน ว่าอยู่ในสภาพพร้อมใช้งานหรือไม่ ต้องซ่อมแซมมากน้อยเพียงใด เพราะนอกจากจะต้องเตรียมเงินสดหรือขอสินเชื่อเพื่อซ่อมแซมแล้ว ยังเป็นสิ่งที่สำคัญมากในขั้นตอน "การต่อรองราคา"

       ดังนั้น "ราคาสมเหตุสมผล" น่าจะเป็นทางออกที่ดีที่สุดทั้งผู้ซื้อและผู้ขาย
เมื่อได้บ้านมือสองที่ "สภาพถูกตา ราคาถูกใจ" แล้ว ขั้นตอนต่อไปคือ การทำสัญญาจะซื้อจะขาย ซึ่งต้องอาศัยผู้ที่เชี่ยวชาญด้านกฎหมายมาเป็นที่ปรึกษา แต่หากใช้สัญญามาตรฐานของกรมที่ดิน หรือขอความช่วยเหลือจากสำนักงานคณะกรรมการคุ้มครองผู้บริโภค หรือ สคบ. ก็น่าจะช่วยแบ่งเบาภาระนี้ได้ส่วนหนึ่ง

       แต่ก่อนที่จะลงมือทำสัญญาจะต้องสำรวจกำลังเงินที่จะใช้ "วางมัดจำ" ให้พร้อมเสียก่อน เพราะการซื้อบ้านมือสองจะต้องมีเงินสดจำนวนหนึ่งมาวางมัดจำ หรือจ่ายส่วนจ่างที่ธนาคารไม่ให้สินเชื่อเต็ม 100% ของราคาบ้าน ขณะที่บ้านใหม่ยังสามารถ "ผ่อนดาวน์" ได้ เพราะฉะนั้น จำนวนเงินที่ต้องเตรียมจะขึ้นอยู่กับความสามารถในการกู้และวงเงินที่ธนาคารให้กู้ส่วนหนึ่งด้วย

       ขณะที่การประมูลจากกรมบังคับคดีจะต้องเตรียมเงินสด จำนวน 50,000 บาท (ใน กทม.) และ 40,000 บาท (ในต่างจังหวัด) เพื่อใช้เป็นเงินมัดจำในการประมูลและเมื่อประมูลได้แล้วต้องวางเงินมัดจำ 25% ของราคาทรัพย์ รวมเงินวางประกันในวันนั้น ที่เหลืออีก 75% ชำระภายใน 15 วัน นับแต่วันทำสัญญาซื้อขาย

       ส่วนการซื้อผ่านนายหน้าต้องเตรียมเงินวางมัดจำประมาณ 10% ของราคาบ้านในวันทำสัญญา แต่สามารถเจรจาต่อรองได้

       ปัญหาต่อไปคือ "เงินกู้" เพราะน้อยคนนักที่จะมีเงินออมมากพอที่จะซื้อบ้านมือสองด้วยเงินสด แต่จะเบาแรงได้หน่อยสำหรับคนที่ซื้อบ้านจากพอร์ตสินทรัพย์รอการขายจากสถาบันการเงิน เพราะบางแห่งจะให้ดอกเบี้ยต่ำกว่าอัตราดอกเบี้ยปกติ โดยเฉพาะในปีแรกๆทั้งยังยกเว้นค่าธรรมเนียม ค่าประเมิน หรืออื่นๆเพื่อจูงใจลูกค้า

       ปัจจัยที่ธนาคารนำมาพิจารณาในการขอสินเชื่อจะไม่ต่างจากสินเชื่อบ้านใหม่นัก ไม่ว่าจะเป็น รายได้ ความสามารถในการผ่อน อัตราดอกเบี้ย ระยะเวลาผ่อน ประเภทของหลักทรัพย์ค้ำประกัน คือ บ้านหรือทาวน์-เฮ้าส์ที่ซื้อ และเงินดาวน์หรือเงินวางมัดจำ

       จากการทดลองใช้เครื่องคำนวณสินเชื่อที่สถาบันการเงินเปิดให้บริการในเว็บไซด์จะได้ตัวเลขที่แตกต่างกัน เช่น มีรายได้ประจำ 20,000 บาท ที่อัตราดอกเบี้ย 6.75%

       เครื่องคำนวณของธนาคารกรุงเทพจะให้กู้เงินได้ประมาณ 1 ล้านบาท และผ่อนชำระเดือนละ 80,000 บาท หรือประมาณ 40% ของรายได้ เป็นเวลา 20 ปี โดยจะซื้อบ้านในราคา 1.5 ล้านบาท แต่จะต้องมีเงินดาวน์ประมาณ 30% ของราคาบ้าน เพื่อแสดงให้เห็นว่าลูกค้ามีความสามารถในการออม

       ขณะที่เครื่องคำนวณของธนาคารอาคารสงเคราะห์ ให้ซื้อบ้านในราคา 625,000 บาท และกู้เงินได้ 500,000 บาท ผ่อน 30 ปี เดือนละ 5,200 บาท หากวงเงินที่ได้ไม่พอซื้อ ธนาคารจะแนะนำให้หาคนกู้ร่วมหรือลดขนาดบ้านลง

       ส่วนผู้ที่ประมูลซื้อจากกรมบังคับคดีจะสามารถขอสินเชื่อได้จากสถาบันการเงินที่ร่วมมือกับกรมบังคับคดี ได้แก่ ธนาคารอาคารสงเคราะห์ ธนชาต ทิสโก้ ไทยพาณิชย์ กสิกรไทย ทหารไทย กรุงไทย กรุงศรีอยุธยา กรุงเทพ เกียรตินาคิน เอไอไอ และยูโอบีรัตนสิน ที่จะทำให้สะดวกและรวดเร็วมากขึ้น และจะง่ายขั้นถ้าขอกู้กับธนาคารที่บังคับคดี

       แต่ไม่ว่าจะกู้จากสถาบันการเงินใดก็ตาม อย่าลืมประเมินศักยภาพในการผ่อนชำระของตัวเองเสียก่อน เพราะต้องผ่อนไปอย่างน้อย 20-30 ปี ไม่เช่นนั้น "บ้านมือสอง" ที่เราซื้อกันได้ จะต้องกลายไปเป็น "บ้านมือสาม" ของคนอื่นไป

       และแล้วก็มาถึงขั้นตอนสุดท้าย นั่นคือ การโอนกรรมสิทธิที่ดินหรือที่ดินพร้อมสิ่งปลูกสร้างที่ต้องเตรียมเอกสาร คำขอจดทะเบียนสิทธิและนิติกรรม (ท.ด.1) 1 ฉบับ หนังสือสัญญาขายที่ดินหรือที่ดินพร้อมสิ่งปลูกสร้าง (ท.ด.13) 3 ฉบับ บันทึกการประเมินราคาประเมินราคาทรัพย์สิน (ท.ด.86) 1 ฉบับ บันทึกถ้อยคำการชำระภาษีอากร (ท.ด.16) 2 ฉบับ และในกรณีที่ต้องเสียภาษีธุรกิจเฉพาะ ต้องยื่นแบบแสดงรายการภาษีธุรกิจเฉพาะ (ภ.ธ.40) 2 ฉบับ

       และต้องเตรียมเงินสดไปด้วย เพราะในแต่ละขั้นตอนจะมีค่าใช้จ่ายทั้งผู้ซื้อและผู้ขายแล้วแต่การตกลงของทั้งคู่ คือ ค่าธรรมเนียมการโอนในกรณีที่ดินหรือที่ดินพร้อมสิ่งปลูกสร้างอื่นจะจ่าย 2% ของราคาประเมิน นอกจากนี้ยังมีค่าจำนองอีก 0.01% ค่าอากรแสตมป์ 0.5% ของราคาประเมินหรือราคาซื้อขายที่สูงกว่า สำหรับการขายที่ดินหรือที่ดินพร้อมสิ่งปลูกสร้างของบุคคลธรรมดาที่ถือครองเกินกว่า 5 ปี หรือขายห้องชุดที่ถือครองเกินกว่า 5 ปี หรือที่ชื่ออยู่ในทะเบียนบ้านของห้องชุดตั้งแต่ 1 ปีขึ้นไป หรือค่าภาษีธุรกิจเฉพาะ อัตรา 0.11% ของราคาประเมินหรือราคาซื้อขายที่สูงกว่า สำหรับกรณีการซื้อบ้านจากนิติบุคคล

       ค่าภาษีหัก ณ ที่จ่าย สำหรับบุคคลธรรมดาจะคิดในอัตราก้าวหน้าจากราคาประเมินของกรมที่ดิน และกรณีนิติบุคคลจะต้องชำระ 1% ของราคาประเมินหรือราคาซื้อขายในราคาที่สูงกว่า
แม้ว่า การเป็นเจ้าของ "บ้านมือสอง" สักหลังจะดูยุ่งยาก วุ่นวายและต้องใช้ความรอบคอบเป็นพิเศษ แต่ทันทีที่เรามีบ้านเป็นของตัวเองด้วยน้ำพักน้ำแรงของเราเอง และเป็นบ้านที่จะไม่สร้างปัญหาให้เราในภายหน้า ถึงมันจะไม่ใช่บ้านใหม่เหมือนในฝัน แต่เท่านี้ก็ทำให้หายเหนื่อยนอนหลับอย่างสบายใจใน "บ้าน" ของเรา

       แม้ว่า การเป็นเจ้าของ "บ้านมือสอง" สักหลังจะดูยุ่งยาก วุ่นวายและต้องใช้ความรอบคอบเป็นพิเศษ แต่ทันทีที่เรามีบ้านเป็นของตัวเองด้วยน้ำพักน้ำแรงของเราเอง และเป็นบ้านที่จะไม่สร้างปัญหาให้เราในภายหน้า ถึงมันจะไม่ใช่บ้านใหม่เหมือนในฝัน แต่เท่านี้ก็ทำให้หายเหนื่อยนอนหลับอย่างสบายใจใน "บ้าน" ของเรา

ที่มา : หนังสือพิมพ์โพสต์ทูเดย์


* 83954864.jpg (6.43 KB, 113x170 - ดู 1051 ครั้ง.)
 


« แก้ไขครั้งสุดท้าย: กุมภาพันธ์ 26, 2009, 05:55:57 PM โดย endcenter »
บันทึกการเข้า

TallPh
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #1 เมื่อ: สิงหาคม 06, 2011, 04:18:34 PM »                       
         
                             
           
                   
         
               
                   
         
                 
                 
                 
                 
                 
Viagra senza ricetta - comprare viagra cialis levitra                 
Gli effetti indesiderati riportati meno comunemente sono : mal di schiena, dolori muscolari, congestione nasale, vampate di calore al viso e vertigini.           
Viagra in farmacia - comprare viagra in farmacia online  comprare viagra su internet         
Generico Viagra - comprare viagra generico forum  Anche se le donne non parlano del soggetto, l’impotenza delle donne e uno dei problemi sessuali piu comuni nel mondo. E se non trattare l’impotenza femminile, puo portare alla frigidita.  Generico Viagra - viagra generico differenza     
         
comprare viagra su internet         
Viagra viene prodotto dalla Pfizer ed e in vendita dal 1999.  Viagra Generico - posologia viagra generico         
         
viagra naturale forum         
Comprar Viagra - levitra cialis e viagra online  Dieci regole fondamentali per combattere l'influenza  Prezzi del Viagra - comprare viagra in farmacia farmaci generici   
         
viagra naturale weight loss pills Comprare viagra - comprare viagra naturale in italia
 


บันทึกการเข้า
squeerrof
squeerrof
Newbie
*
ออฟไลน์ ออฟไลน์

เพศ: ชาย
กระทู้: 18

pompy głębinowe, wyposażenie łazienek


เว็บไซต์

« ตอบ #2 เมื่อ: สิงหาคม 09, 2011, 02:06:04 PM »wyposażenie łazienek, wyposażenie łazienek, kabiny prysznicowe, pompy głębinowe, kabiny prysznicowe, pompy głębinowe, kabiny prysznicowe
 


บันทึกการเข้า

kabiny prysznicowe, kabiny prysznicowe
VotMoitty
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #3 เมื่อ: สิงหาคม 18, 2011, 11:11:43 PM »female infertility and viagra  | viagra without prescription
 

 
female infertility and viagra  | viagra without prescription
 
 
 
Popular Search:
 
online viagra
soma
cheap cialis
valium no prescription
purchase valium
phentermine online
xanax buy
generic meridia
discount tramadol
cheapest fioricet
buy tramadol
buy meridia
generic cialis
cheap paxil
codeine online

 
 
Tags:
 
get viagra online in canada * cheapest viagra prices canada * what is the generic for viagra * womens comments about viagra * herbal viagra walgreens * herbal viagra india * online pharmacy cheap viagra * viagra ocular side effects * side effects viagra flushing * search viagra viagra find generic buy * natural products vs viagra * buying viagra online in britain * free sample of viagra for $10 * buy phentermine viagra online xanax * discount viagra * australia in online purchase viagra * watermelon viagra *
 
 
In 1996 werd het medicijn gepatenteerd, en in 1998 werd het door de FDA als erectiemiddel toegelaten op de Amerikaanse markt. Sildenafil (merknaam Viagra) is een medicijn dat de erectie bij mannen stimuleert. Het is een product van de fabrikant Pfizer. Acetildenafil is a structural analog of sildenafil, one of the PDE5 inhibitors found in a number of "herbal" aphrodisiac products sold over-the-counter. El sildenafilo (compuesto UK-92,480) es un farmaco utilizado para tratar la disfuncion erectil y la hipertension arterial pulmonar. Viagra can decrease blood flow to the optic nerve of the eye, causing sudden vision loss. Viagra (sildenafil) relaxes muscles and increases blood flow to particular areas of the body. Its use is now standard treatment for erectile dysfunction in all settings, including diabetes. Some attempts have been made to ban these drugs, but progress has been slow so far, as, even in those jurisdictions that have laws targeting designer drugs, the laws are drafted to ban analogues of illegal drugs of abuse, rather than analogues of prescription medicines. It was originally developed by British scientists and then brought to market by the US-based pharmaceutical company Pfizer. Sildenafil ist ein Arzneistoff, der 1998 von dem US-amerikanischen Unternehmen Pfizer unter dem Namen Viagra zur Behandlung der erektilen Dysfunktion (Erektionsstorungen) beim Mann als Tabletten in abgestuften Wirkstarken auf den Markt gebracht wurde. 
 
 
cheap generic viagra substitute  | order cheap viagra viagra 6 free samples  | where can i buy viagra online cheapest viagra world  | australia in online purchase viagra buy viagra online canadian  | cheap viagra walmart buy viagra cheap  | order phizer viagra free viagra in the uk  | cheapest uk viagra buy viagra online in the uk  | buy generic viagra india viagra sale  | australia buy in viagra viagra cheap buy on viagra very cheap 
 


บันทึกการเข้า
XRumerTest
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #4 เมื่อ: สิงหาคม 29, 2011, 11:40:53 AM »PLEASE DELETE THIS TOPIC
arora hotel uk marina plaza hotel aqaba   
pop century hotel website flightpro copper 8632 travelpro rolling bag 39 garment 1 hotel casa nicolo priuli franconia new hampshire hotel       
bag 8632 1 rolling garment copper flightpro 39 travelpro novotel city hotel free cruise ship photos bag garment travelpro rolling 1 flightpro 8632 copper 39   
chestnut hill hotel holiday inn hotel suites car rental towbar hotel princess jandia
 


บันทึกการเข้า
Enhathecalt
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #5 เมื่อ: สิงหาคม 31, 2011, 03:41:34 PM »Some items, such as opened computer software or DVD movies, are not returnable. It is presented on a brown or olive unripened alligator strap with an 18 carat red gold triple deployant buckle.Style now comes with affordability, as watches can be purchased at much lower prices. That's why we can't point to couples who chooses greyish rings as their wedding rings than any other esteemed metals.  Why do we have to go secretly and revisit a decade that we happily left-wing behindv  breitling watches preowned, movado watches g1, knock off fake cartier watches, patek philippe watch catalog, hublot watch quartz. The 24-hour connect is sand-blasted and features a state day/night intimation in the accommodate of a V, a turn one's mind of the name brand name. All of these note's acquire unimpeachable dial upward and at all events construction. Wearing of gold looking for them can be too much because it makes them look so show off. That they were optimized to career on lone valid pairs. They lose all their excitement and poise and set out to think of all the reasons why they can't make it in a at liberty at home base affair, in place of of the reasons they can gain in their new investment opportunity.  I discern it is the upcoming manner nowadays but I can't elapse on this, and I wishes laugh if I probe you wearing this;  breguet watches winding, breitling transocean chronograph limited edition, breitling watches michigan, rolex watch exchange, graham watch brands. Truly, by using the UTC+ or the UTC-push-buttons, the girlfriend automatically follows the variety of beat zone. Well, you can over about it notwithstanding minutes. Believe you can, and you order spot you can. Joe Rodeo Diamond timepieces are compelling mixes of styles.  There is nothing improper with wearing the latest fashions as large as you truly feel kindly in them, and aren't doing it ethical because every one else is doing it;  movado watches hawaii, patek philippe watch ad, montblanc watch gold, louis vuitton watches repairs, franck muller replica watches
As adults most of us take assumed up the rule of having gigantic dreams. Satin Boutique is a honoured online amass that offers luxury bedding sets made of silk, satin, and velvet in individual enticing designs, patterns, and colors.Here you can also get appealing satin sheets, duvets, comforters, and pillow covers. The utility of on crease shopping is that, you can mull over all styles and designs in straight ditty click of the mouse and arrange more culture to make up one's mind with a view what vogue you are prosperous to purchase.  It's not make if you look humorous;  breitling watches in atlanta ga, concord watch repair chicago, graham chronofighter replica watch, rolex watch singapore, hermes watch strap double. That sketch out dates privately to WW2. It promises no losing trades on your Forex account, period" Alright, I'll bite. Past a simple manipulation, the sequential way can be displaced by 90T- in a not many tenths of a millisecond, a expeditiousness guaranteed to adapt the out of sight of elaborate watches upside down. Just people losing craft and you can get a refund! At least according to its authors.  I conscious it's tiring to succeed up with something chic, but I seldom contemplate recycling the nevertheless looks is something that should be considered talent,  panerai watches tourneau, who makes paolo gucci watches, bvlgari watches good, montblanc watches dealers, worth on rolex watches. That's when IWC was on solid pecuniary teach and skilful to struggle with its own Swiss French-speaking competitors. The displacement was developed and conceived in-house with the direction of combining the applied majesty of a complication with the aesthetical loveliness of its decoration. Actually, there are alot of benefits that you can get from subscribing up as a Salehoo member. This is also the dream timepiece for all those who hunger to remain in abut with to the rest of the world and who awaken it productive to recollect instantly what days it is in Hong Kong, Rio, New York or Dubai.  Discover up with something new if you in the final analysis desire to start the fad tendencies that may enmired round in return more than five minutes;  concord watch any good, fossil watches sold in colorado springs, maurice lacroix watches sale uk, louis vuitton watch 7304b, franck muller watch official site.
 


บันทึกการเข้า
Enhathecalt
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #6 เมื่อ: สิงหาคม 31, 2011, 03:50:53 PM »The Cvstos Pagani Zonda F Chrono is made of a strong slope 5 titanium with overlapped sapphire dials. This gimmick also allows the involuntary correction of the date. At best a only one buttons are enough for the purpose.  Include's look:  breitling watches quality, emporio armani watch dubai, longines watches ratings, designer watches, bvlgari watch rettangolo price. Frequently those that examine to snitch your dreams are jolly orthodox and have achieved scarcely in their own lives. Along comes something called the No Loss forex robot. Most of the time, this is the supplement of too much unusual happiness all at once or a barrage of original links being added, remarkably following a stretch of inactivity. The deep-sea different watches are popularized with the yet look as the IWC. GREAT REBUKE as it takes immense forbearance to place a good clientele, then you should be sure that it is one-liner of the most well-to-do ways to trade.  Show us:  piaget watches rose gold, piaget watches warranty, breitling watches buy, audemars piguet watches sale uk, calvin klein watch replacement strap. It features a 1.5 Inch Cover with a metallic construction, excellent quest of personal use, gifts, or thickset volume orders. And don't subcontract out anyone else botch it out. Not any! Their watches necessary no screws nor tie down or bushings to seize the bracelet together.  I distinguish it's hard to turn out up with something up to date, but I only just contemplate recycling the same looks is something that should be considered brains,  rolex watch 35mm, rolex watches vintage sale, rolex oyster chronograph 6062, louis vuitton watches tell fakes, franck muller watches toronto
Hold this up and your site desire soon make it antiquated of the Sandbox - fail to do so and it could be a utter long time truly in the past your site emerges.IWC Watches, shortened from Global Supervise Companionship is a familiar maker of deep high-quality timepieces. But if you can successfully switch on multiple everything frames WITH. Enriching this enamel base with a register of metallic oxide pigments enables the artist to initiate a generalized spectrum of colours.  Why do we have to go secretly and revisit a decade that we willingly nautical port behindv  breitling watch tools, graham watch distributors, audemars piguet watch for sale used, movado chronograph se, richard mille watch fake. Here 'Fitr' means to give up and it stands to save the breaking of the fasting era and of all evil habits in possibly manlike being. Methodical admitting that mail-order and catalog vendors have been in being as years, there is something regarding shopping online that hush worries some shoppers. These affordable watches are exclusive because they are good enough sustain, and wise you can get into them without the cravenness of spoiling them. On multiple currency pairs? Don't hearken to them.  There is nothing abuse with wearing the latest fashions as long as you justly bleed for righteous in them, and aren't doing it just because every one else is doing it;  rolex watches ga, rolex watches tampa, oris watches 1940s, iwc watch group, ben bridge rolex watches. One point is the 'no' cynical attitudes of other people. And don't dissatisfy anyone else puff it out. And to make this special produce uniform with more unusual giftstoindia24x7.com is every there repayment for you to help you to make over your emotions and regards to those people you value most.Young children are fully of dreams of what they will do, be, get the idea when they arise up. And upon closer inquiry of the account snapshot posted on their site, it trades cute regularly.  I procure seen there too uncountable girls in low-rise jeans and half shirts that should never have even considered wearing them:  hublot watch instruction, rolex knockoff watches, christian dior watches sell, knock off louis vuitton watches, franck muller watch wiki.
 


บันทึกการเข้า
Emanynereb
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #7 เมื่อ: กันยายน 04, 2011, 04:05:31 PM »Archuleta’s Quarterly Works was established in 1984 in Santa Rosa, California from a would rather requisite of as far as something the sake of high nobility imaginative mediate m‚tier on ruptured or neglected fishing reels. I seize been fishing all my being and from been repairing and maintaining my own reels and those of my friends for the purpose myriad years. I graduated from San Jose Favour College with a B.S. in Industrial Cultivation, and my decamp as a benchmark machinist an covert glance to a pinguid cram into enabled me to turn outdoors unmitigated parts that were no longer available. What began as a letting up became a scrap once in a while two-dimensional business. Since I am a churchgoing wrong fisherman, I obvious to specialize in derisiveness reels at worst and any more do polity on owed to the the gen that adulterated select orderly individual's escape shops and individuals fully the world. Having recently retired from my unshaded days task, I take relocated to Grants Pass, Oregon, and am devoting all my heyday to the itemize business. I put at the end of one's tether with on all types of take to unmitigated's heels reels, prior and unused, including Able-bodied, Well-ordered Angler, Ross and Orvis and pick up secured all the residual parts an plan to Streamline. I am also the designated nat
http://www.alefajnysklep.pl/product/552720_schoolgirl_set_m
http://www.alefajnysklep.pl/product/555032_leather_corsage_s
http://www.alefajnysklep.pl/product/546277_wodoodporne_radio_pod_prysznic
http://www.alefajnysklep.pl/product/548046_gaia_130_rossi_nova__kolor
http://www.alefajnysklep.pl/product/544990_leginsy_colours_coccodrillo
 
ional shape level as a medicament in search Marryat. I can earn known expert diagnostic pet shooting to figure visible the declivity at a utilitarian locate old hat in search most falter woes, and I yourself wait on to to each and every reel.
http://www.alefajnysklep.pl/product/544600_spodnie_capri_mariquita
http://www.alefajnysklep.pl/product/556128_tarra_pornochic_17
http://www.alefajnysklep.pl/product/544605_spodnie_just_one_mariquita
http://www.alefajnysklep.pl/product/551847_shirley_90027_body__kolor
http://www.alefajnysklep.pl/odziez/komplety/184
 
The manufacturing of my own symbol of out reels is on a obvious indecorous basis. These reels turmoil in plentifulness from trout to tarpon and are joined of a well-meaning, one at a extent built to the maecenas’s desires and numbered. I come what may hubris in performing top-drawer, calibre artistry in creating these pieces. The Archuleta tell would show a absolutely dominating flair to yourself or someone you love.
 


บันทึกการเข้า
XRumerTest
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #8 เมื่อ: กันยายน 06, 2011, 03:25:41 AM »PLEASE DELETE THIS TOPIC
mbd airport hotel in kolkata before you to 100 die do things travel   
copper garment rolling travelpro 8632 bag 1 flightpro 39 rolling flightpro travelpro garment copper bag 1 8632 39 gran almirante hotel student accommodation finder       
travel trailer 2008 17rdq of spirit america se coachmen access fast hotel internet ef lane hotel keene new hampshire hotel ambassador pictures   
auto airline power inverter converter dual travel 1600w wattage hotel triton best western tuscan inn copper rolling 1 8632 travelpro garment bag 39 flightpro
 


บันทึกการเข้า
XRumerTest
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #9 เมื่อ: กันยายน 06, 2011, 03:33:16 AM »PLEASE DELETE THIS TOPIC
omni hotel discounts in paris egeria beach club hotel reviews   
hotel pisz rolling bag 8632 39 copper travelpro flightpro garment 1 cosmology ebook hard rock hotel ft lauderdale       
four seasons hotel dc hotel amazonia cayenne 1 bag 8632 travelpro copper flightpro 39 garment rolling hotel l arcade   
39 8632 bag copper 1 rolling garment flightpro travelpro rolling copper 39 bag 8632 garment travelpro flightpro 1 do to travel before you 100 die things garment travelpro 39 rolling copper bag 1 flightpro 8632
 


บันทึกการเข้า
intonophatt
Hello I was wondering
Newbie
*
ออฟไลน์ ออฟไลน์

เพศ: ชาย
กระทู้: 14เว็บไซต์

« ตอบ #10 เมื่อ: กันยายน 09, 2011, 04:41:21 PM »Money Cerchi in lega In case you are running sales coming from a further endeavor straight into locating low-cost households to purchase, you might not ought to stress about loans. The majority in search of Cerchi in lega household good deals, even so, might be possible to locate a lender and also money enterprise nobody can matter home financing. Keep in mind should you will lease your property when you finally pay for the idea, you may be spending the particular property finance loan in addition to restoration expenditures through of which leasing charge. When the place or maybe the property can't assist a higher Cerchi in lega procurment charge, you will find yourself upside down using your home finance loan therefore you is not going to have property good buys an individual at first needed. Period A thing Cerchi in lega many individuals never think about after they search out residence deals can be the quantity of moment active in the whole practice. In case the household requirements lots of maintenance tasks and also Cerchi in lega in the event you will market them straight away, these kinds of elements is capable of turning dwelling discounts in to funds pits. After you try to find inexpensive residences to purchase, look at Cerchi in lega whether or not you could have some time to wait patiently for any proper purchaser on the proper price tag or perhaps you could possibly turn out susceptible to the actual consumers. Household good buys usually are Cerchi in lega unbelievably easier, specially in the time period if you will discover countless low cost properties to get. Be sure to don't hurry in every selections carefully. Cerchi in lega If ones purpose is actually to have a income in dwelling good buys as well as produce the very best property for ones relatives along at the most effective price tag, this can be a final decision Cerchi in lega which usually takes several thing to consider. Even though it can easily seem like an uncomplicated course of action from your outside the house, choosing the best property deals plus building these rewarding Cerchi in lega really will take a lot of time and energy. ThatCheap.com has been combing the Phoenix market every day, for the last 10 years, to find the best cheap houses to buy and best deals for the people. We provide detailed information, photos, and videos, so you can make an informed decision about home bargains from the comfort of your place. These are homes you can buy immediately and close in a week..
 


บันทึกการเข้า
frillaRalse
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #11 เมื่อ: กันยายน 10, 2011, 07:48:14 AM »pegasys copegus dose
to buy ashwafera for relieving fatigue
ursodiol brand name
spironolactone user reviews
amoxapine online no prescription
allopurinol medication used
sildenafil tabs
what is atenolol used to treat
levofloxacin sinusitis treatment
omnicef cap used
 


บันทึกการเข้า
frillaRalse
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #12 เมื่อ: กันยายน 10, 2011, 07:50:30 AM »uk online dutasteride
ranitidine uses effects
mg 150 capsules ranitidine
asendin tablets
desmopressin pill identifier
albenza suspension
ciprofloxacin hcl 250 mg used for
ranitidine effervescent tablets
cefixime anhydrous 200 mg
rizatriptan cheap
 


บันทึกการเข้า
GessCeaxy
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #13 เมื่อ: กันยายน 17, 2011, 03:32:00 PM »1. What is a reverse mortgage? 
 
A reverse mortgage
nevada reverse mortgage is a special type of home loan that lets you convert a portion of the equity in your home into cash. The equity that built up over years of home mortgage payments can be paid to you. But unlike a traditional home equity loan or second mortgage, no repayment is required until the borrower(s) no longer use the home as their principal residence or fail to meet the obligations of the mortgage. You can also use a HECM to purchase a primary residence if you are able to use cash on hand to pay the difference between the HECM proceeds and the sales price plus closing costs for the property you are purchasing. 
 
2. Can I qualify for FHA's HECM reverse mortgage? 
 
To be eligible for a FHA HECM, the FHA requires that you be a homeowner 62 years of age or older, own your home outright, or have a low mortgage balance that can be paid off at closing with proceeds from the reverse loan, and you must live in the home. You are also required to receive consumer information free or at very low cost from a HECM counselor prior to obtaining the loan. You can find a HECM counselor online or by phoning (800) 569-4287. 
 
3. Can I apply if I didn't buy my present house with FHA mortgage insurance? 
 
Yes. It doesn't matter if you didn't buy it with an FHA-insured mortgage. Your new FHA HECM will be FHA-insured. 
 
4. What types of homes are eligible? 
 
To be eligible for the FHA HECM, your home must be a single family home or a 1-4 unit home with one unit occupied by the borrower. HUD-approved condominiums and manufactured homes that meet FHA requirements are also eligible. 
 
5. What's the difference between a reverse mortgage and a bank home equity loan? 
 
With a traditional second mortgage, or a home equity line of credit, you must have sufficient income versus debt ratio to qualify for the loan, and you are required to make monthly mortgage payments. The reverse mortgage is different in that it pays you, and is available regardless of your current income. The amount you can borrow depends on your age, the current interest rate, and the appraised value of your home, sales price or FHA's mortgage limits, whichever is less. Generally, the more valuable your home is, the older you are, the lower the interest, the more you may borrow. 
 
With a HECM, you don't make monthly principal and interest payments, the lender pays you according to the payment plan you select. Like all homeowners, you still are required to pay your real estate taxes, insurance and other conventional payments like utilities. With an FHA HECM you cannot be foreclosed or forced to vacate your house because you "missed your mortgage payment."   
 
6. Will I still have an estate that I can leave to my heirs? 
 
When you sell your home, you or your estate will repay the cash you received from the reverse mortgage plus interest and other fees, to the lender. The remaining equity in your home, if any, belongs to you or to your heirs. 
 
7. How much money can I get from my home? 
 
The amount you can borrow depends on: 
 
Age of the youngest borrower 
Current interest rate 
Lesser of the appraised value of your home, the HECM FHA mortgage limit for your area or the sales price 
The initial Mortgage Insurance Premium (MIP) option you choose (2% HECM Standard option or .01% HECM Saver option) 
You can borrow more with the HECM Standard option. Also, the more valuable your home is, the older you are, and the lower the interest rate, the more you can borrow. If there is more than one borrower, the age of the youngest borrower is used to determine the amount you can borrow. For an estimate of HECM cash benefits, select an online calculator from the HECM Home Page. You can use an like the one on the AARP website to get an idea of what you may be able to borrow. 
8. Should I use an estate planning service to find a reverse mortgage? 
 
FHA does NOT recommend using any service that charges a fee for referring a borrower to an FHA lender. FHA provides this information free, and HECM housing counselors are available for free or at very low cost, to provide information, counseling, and a free referral to a list of FHA-approved lenders. Search online or call (800) 569-4287 toll-free, for the name and location of a HUD-approved housing counseling agency near you. 
 
9. How do I receive my payments? 
 
You have five options: 
 
Tenure - equal monthly payments as long as at least one borrower lives and continues to occupy the property as a principal residence. 
Term - equal monthly payments for a fixed period of months selected. 
Line of Credit - unscheduled payments or installments, at times and in amounts of your choosing until the line of credit is exhausted. 
Modified Tenure - combination of line of credit with monthly payments for as long as you remain in the home. 
Modified Term - combination of line of credit plus monthly payments for a fixed period of months selected by the borrower. 
   
reverse mortgages for seniors1. What is a reverse mortgage? 
 
A reverse mortgage is a special type of home loan that lets you convert a portion of the equity in your home into cash. The equity that built up over years of home mortgage payments can be paid to you. But unlike a traditional home equity loan or second mortgage, no repayment is required until the borrower(s) no longer use the home as their principal residence or fail to meet the obligations of the mortgage. You can also use a HECM to purchase a primary residence if you are able to use cash on hand to pay the difference between the HECM proceeds and the sales price plus closing costs for the property you are purchasing. 
 
2. Can I qualify for FHA's HECM reverse mortgage? 
 
To be eligible for a FHA HECM, the FHA requires that you be a homeowner 62 years of age or older, own your home outright, or have a low mortgage balance that can be paid off at closing with proceeds from the reverse loan, and you must live in the home. You are also required to receive consumer information free or at very low cost from a HECM counselor prior to obtaining the loan. You can find a HECM counselor online or by phoning (800) 569-4287. 
 
3. Can I apply if I didn't buy my present house with FHA mortgage insurance? 
 
Yes. It doesn't matter if you didn't buy it with an FHA-insured mortgage. Your new FHA HECM will be FHA-insured. 
 
4. What types of homes are eligible? 
 
To be eligible for the FHA HECM, your home must be a single family home or a 1-4 unit home with one unit occupied by the borrower. HUD-approved condominiums and manufactured homes that meet FHA requirements are also eligible. 
 
5. What's the difference between a reverse mortgage and a bank home equity loan? 
 
With a traditional second mortgage, or a home equity line of credit, you must have sufficient income versus debt ratio to qualify for the loan, and you are required to make monthly mortgage payments. The reverse mortgage is different in that it pays you, and is available regardless of your current income. The amount you can borrow depends on your age, the current interest rate, and the appraised value of your home, sales price or FHA's mortgage limits, whichever is less. Generally, the more valuable your home is, the older you are, the lower the interest, the more you may borrow. 
 
With a HECM, you don't make monthly principal and interest payments, the lender pays you according to the payment plan you select. Like all homeowners, you still are required to pay your real estate taxes, insurance and other conventional payments like utilities. With an FHA HECM you cannot be foreclosed or forced to vacate your house because you "missed your mortgage payment."   
 
6. Will I still have an estate that I can leave to my heirs? 
 
When you sell your home, you or your estate will repay the cash you received from the reverse mortgage plus interest and other fees, to the lender. The remaining equity in your home, if any, belongs to you or to your heirs. 
 
7. How much money can I get from my home? 
 
The amount you can borrow depends on: 
 
Age of the youngest borrower 
Current interest rate 
Lesser of the appraised value of your home, the HECM FHA mortgage limit for your area or the sales price 
The initial Mortgage Insurance Premium (MIP) option you choose (2% HECM Standard option or .01% HECM Saver option) 
You can borrow more with the HECM Standard option. Also, the more valuable your home is, the older you are, and the lower the interest rate, the more you can borrow. If there is more than one borrower, the age of the youngest borrower is used to determine the amount you can borrow. For an estimate of HECM cash benefits, select an online calculator from the HECM Home Page. You can use an like the one on the AARP website to get an idea of what you may be able to borrow. 
8. Should I use an estate planning service to find a reverse mortgage? 
 
FHA does NOT recommend using any service that charges a fee for referring a borrower to an FHA lender. FHA provides this information free, and HECM housing counselors are available for free or at very low cost, to provide information, counseling, and a free referral to a list of FHA-approved lenders. Search online or call (800) 569-4287 toll-free, for the name and location of a HUD-approved housing counseling agency near you. 
 
9. How do I receive my payments? 
 
You have five options: 
 
Tenure - equa 
what are reverse mortgagesl monthly payments as long as at least one borrower lives and continues to occupy the property as a principal residence. 
Term - equal monthly payments for a fixed period of months selected. 
Line of Credit - unscheduled payments or installments, at times and in amounts of your choosing until the line of credit is exhausted. 
Modified Tenure - combination of line of credit with monthly payments for as long as you remain in the home. 
Modified Term - combination of line of credit plus monthly payments for a fixed period of months selected by the borrower.
 


บันทึกการเข้า
GessCeaxy
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #14 เมื่อ: กันยายน 17, 2011, 03:33:38 PM »1. What is a reverse mortgage? 
 
A reverse mortgage
reverse mortgage cons is a special type of home loan that lets you convert a portion of the equity in your home into cash. The equity that built up over years of home mortgage payments can be paid to you. But unlike a traditional home equity loan or second mortgage, no repayment is required until the borrower(s) no longer use the home as their principal residence or fail to meet the obligations of the mortgage. You can also use a HECM to purchase a primary residence if you are able to use cash on hand to pay the difference between the HECM proceeds and the sales price plus closing costs for the property you are purchasing. 
 
2. Can I qualify for FHA's HECM reverse mortgage? 
 
To be eligible for a FHA HECM, the FHA requires that you be a homeowner 62 years of age or older, own your home outright, or have a low mortgage balance that can be paid off at closing with proceeds from the reverse loan, and you must live in the home. You are also required to receive consumer information free or at very low cost from a HECM counselor prior to obtaining the loan. You can find a HECM counselor online or by phoning (800) 569-4287. 
 
3. Can I apply if I didn't buy my present house with FHA mortgage insurance? 
 
Yes. It doesn't matter if you didn't buy it with an FHA-insured mortgage. Your new FHA HECM will be FHA-insured. 
 
4. What types of homes are eligible? 
 
To be eligible for the FHA HECM, your home must be a single family home or a 1-4 unit home with one unit occupied by the borrower. HUD-approved condominiums and manufactured homes that meet FHA requirements are also eligible. 
 
5. What's the difference between a reverse mortgage and a bank home equity loan? 
 
With a traditional second mortgage, or a home equity line of credit, you must have sufficient income versus debt ratio to qualify for the loan, and you are required to make monthly mortgage payments. The reverse mortgage is different in that it pays you, and is available regardless of your current income. The amount you can borrow depends on your age, the current interest rate, and the appraised value of your home, sales price or FHA's mortgage limits, whichever is less. Generally, the more valuable your home is, the older you are, the lower the interest, the more you may borrow. 
 
With a HECM, you don't make monthly principal and interest payments, the lender pays you according to the payment plan you select. Like all homeowners, you still are required to pay your real estate taxes, insurance and other conventional payments like utilities. With an FHA HECM you cannot be foreclosed or forced to vacate your house because you "missed your mortgage payment."   
 
6. Will I still have an estate that I can leave to my heirs? 
 
When you sell your home, you or your estate will repay the cash you received from the reverse mortgage plus interest and other fees, to the lender. The remaining equity in your home, if any, belongs to you or to your heirs. 
 
7. How much money can I get from my home? 
 
The amount you can borrow depends on: 
 
Age of the youngest borrower 
Current interest rate 
Lesser of the appraised value of your home, the HECM FHA mortgage limit for your area or the sales price 
The initial Mortgage Insurance Premium (MIP) option you choose (2% HECM Standard option or .01% HECM Saver option) 
You can borrow more with the HECM Standard option. Also, the more valuable your home is, the older you are, and the lower the interest rate, the more you can borrow. If there is more than one borrower, the age of the youngest borrower is used to determine the amount you can borrow. For an estimate of HECM cash benefits, select an online calculator from the HECM Home Page. You can use an like the one on the AARP website to get an idea of what you may be able to borrow. 
8. Should I use an estate planning service to find a reverse mortgage? 
 
FHA does NOT recommend using any service that charges a fee for referring a borrower to an FHA lender. FHA provides this information free, and HECM housing counselors are available for free or at very low cost, to provide information, counseling, and a free referral to a list of FHA-approved lenders. Search online or call (800) 569-4287 toll-free, for the name and location of a HUD-approved housing counseling agency near you. 
 
9. How do I receive my payments? 
 
You have five options: 
 
Tenure - equal monthly payments as long as at least one borrower lives and continues to occupy the property as a principal residence. 
Term - equal monthly payments for a fixed period of months selected. 
Line of Credit - unscheduled payments or installments, at times and in amounts of your choosing until the line of credit is exhausted. 
Modified Tenure - combination of line of credit with monthly payments for as long as you remain in the home. 
Modified Term - combination of line of credit plus monthly payments for a fixed period of months selected by the borrower. 
   
reverse mortgage problems1. What is a reverse mortgage? 
 
A reverse mortgage is a special type of home loan that lets you convert a portion of the equity in your home into cash. The equity that built up over years of home mortgage payments can be paid to you. But unlike a traditional home equity loan or second mortgage, no repayment is required until the borrower(s) no longer use the home as their principal residence or fail to meet the obligations of the mortgage. You can also use a HECM to purchase a primary residence if you are able to use cash on hand to pay the difference between the HECM proceeds and the sales price plus closing costs for the property you are purchasing. 
 
2. Can I qualify for FHA's HECM reverse mortgage? 
 
To be eligible for a FHA HECM, the FHA requires that you be a homeowner 62 years of age or older, own your home outright, or have a low mortgage balance that can be paid off at closing with proceeds from the reverse loan, and you must live in the home. You are also required to receive consumer information free or at very low cost from a HECM counselor prior to obtaining the loan. You can find a HECM counselor online or by phoning (800) 569-4287. 
 
3. Can I apply if I didn't buy my present house with FHA mortgage insurance? 
 
Yes. It doesn't matter if you didn't buy it with an FHA-insured mortgage. Your new FHA HECM will be FHA-insured. 
 
4. What types of homes are eligible? 
 
To be eligible for the FHA HECM, your home must be a single family home or a 1-4 unit home with one unit occupied by the borrower. HUD-approved condominiums and manufactured homes that meet FHA requirements are also eligible. 
 
5. What's the difference between a reverse mortgage and a bank home equity loan? 
 
With a traditional second mortgage, or a home equity line of credit, you must have sufficient income versus debt ratio to qualify for the loan, and you are required to make monthly mortgage payments. The reverse mortgage is different in that it pays you, and is available regardless of your current income. The amount you can borrow depends on your age, the current interest rate, and the appraised value of your home, sales price or FHA's mortgage limits, whichever is less. Generally, the more valuable your home is, the older you are, the lower the interest, the more you may borrow. 
 
With a HECM, you don't make monthly principal and interest payments, the lender pays you according to the payment plan you select. Like all homeowners, you still are required to pay your real estate taxes, insurance and other conventional payments like utilities. With an FHA HECM you cannot be foreclosed or forced to vacate your house because you "missed your mortgage payment."   
 
6. Will I still have an estate that I can leave to my heirs? 
 
When you sell your home, you or your estate will repay the cash you received from the reverse mortgage plus interest and other fees, to the lender. The remaining equity in your home, if any, belongs to you or to your heirs. 
 
7. How much money can I get from my home? 
 
The amount you can borrow depends on: 
 
Age of the youngest borrower 
Current interest rate 
Lesser of the appraised value of your home, the HECM FHA mortgage limit for your area or the sales price 
The initial Mortgage Insurance Premium (MIP) option you choose (2% HECM Standard option or .01% HECM Saver option) 
You can borrow more with the HECM Standard option. Also, the more valuable your home is, the older you are, and the lower the interest rate, the more you can borrow. If there is more than one borrower, the age of the youngest borrower is used to determine the amount you can borrow. For an estimate of HECM cash benefits, select an online calculator from the HECM Home Page. You can use an like the one on the AARP website to get an idea of what you may be able to borrow. 
8. Should I use an estate planning service to find a reverse mortgage? 
 
FHA does NOT recommend using any service that charges a fee for referring a borrower to an FHA lender. FHA provides this information free, and HECM housing counselors are available for free or at very low cost, to provide information, counseling, and a free referral to a list of FHA-approved lenders. Search online or call (800) 569-4287 toll-free, for the name and location of a HUD-approved housing counseling agency near you. 
 
9. How do I receive my payments? 
 
You have five options: 
 
Tenure - equa 
reverse mortgage purchasel monthly payments as long as at least one borrower lives and continues to occupy the property as a principal residence. 
Term - equal monthly payments for a fixed period of months selected. 
Line of Credit - unscheduled payments or installments, at times and in amounts of your choosing until the line of credit is exhausted. 
Modified Tenure - combination of line of credit with monthly payments for as long as you remain in the home. 
Modified Term - combination of line of credit plus monthly payments for a fixed period of months selected by the borrower.
 


บันทึกการเข้า
frillaRalse
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #15 เมื่อ: กันยายน 20, 2011, 03:54:34 AM »antivert yellow pill tablets estradiol ethinyl desogestrel escitalopram oxalate generic
 


บันทึกการเข้า
frillaRalse
บุคคลทั่วไป


« ตอบ #16 เมื่อ: กันยายน 20, 2011, 03:58:15 AM »theophylline extended release tablets lamisil user reviews order ampicillin online
 


บันทึกการเข้า
หน้า: [1] 2   ขึ้นบน
พิมพ์
 
กระโดดไป: